Top
 / ” Rhythm of Life ” Yoga- og salsaretreat på Cuba!

” Rhythm of Life ” Yoga- og salsaretreat på Cuba!

$4990 per person

“Rhythm of Life”

Yoga- og salsaretreat på Cuba

 09-16 November 2019

Blir du med oss på en uforglemmelig reise til herlige Cuba? Vil du møte vinteren litt mer oppladet? I november holder vi et varmt og inkluderende yoga og salsaretreat i et litt annerledes, fargerikt og vakkert kontinent

 

På et nydelig retreatsenter 3 minutters gange fra en vakker karibisk sandstrand praktiserer vi yoga 2 ganger daglig, tar privattimer i salsa og nyter kortreist økologisk mat med nydelige mennesker rundt oss som gjør alt for at du skal trives og føle deg velkommen. Det er selvsagt lagt inn egentid slik at du får følelsen av å være på ferie. Retreatet tilbyr Kitesurfing, Stand up padling (SUP) samt ulike spabehandlinger

 

«Rhythm of Life» er ledet av Astrid og Monica. De vil gjøre sitt for at oppholdet på Cuba vil gi deg minner for livet. Reisen har et helhetlig og opplevelsesrikt innhold. «Rhythm of Life» vil ta oss gjennom uken som en rød tråd. Det kan være uken vår sammen påvirkerlivet og deg også lenge etter endt reise

 

Yogaundervisning

Hver dag vil du få mulighet til å delta på 2 herlige yogaøkter. Klassene arrangeres utendørs i rolige og nærende omgivelser. Kyndige lærere guider deg trygt inn i dynamiske og mer rolige og terapeutiske yogaøkter med masser av berøring, glede og hjertevarme. Alt med deg i sentrum. Tilpasset ditt nivå, behov og dagsform. Klassene har en varighet fra 60 til 90 minutter.

 

I tillegg til Astrid og Monica, vil grunnleggeren av yoga Community Cuba undervise deg. Astrid og Monica har vært heldige å møte og undervise med Eduardo. Eduardo er opptatt av en enkelhet og det å bringe yoga til folket. Hans undervisning foregår på engelsk. Astrid og Monica kan undervise på begge språk.

 

Meditasjon

Du vil bli tatt inn i herlige meditasjoner i løpet av uken vi har sammen

 

Tema

Hver dag har et eget tema. Dette er  gjennomgående i alt vi foretar oss og i retreatet som helhet.

 

Hvem passer reisen for?
Denne reisen passer for deg som vil gi deg selv en annerledes opplevelse, dykke dypere og eller bare få lov til å være deg. Erfaring viser at du vil ha lik glede, få faglig utbytte og føle deg møtt om du har praktisert lite eller har bred erfaring med yoga fra før. Du kan trygt reise alene. Du kan velge bo alene eller sammen med andre. Vi gjør vårt for å møte deg da det gjelder å finne riktig person du kan dele med. Du kan også reise med noen du kjenner fra før. Samholdet og vennskapene som utvikles på disse turene er unike og varer lenge.

BILDE FRA YOGATIME

 

2 privattimer i salsa etter nivå

Salsaundervisningen blir gitt av kyndige lokale instruktører. Instruktørenes glede og lidenskap for dansen og livet smitter. Du trenger ikke ha salsakunnskaper på forhånd. Er du en erfaren danser, får du en lærer som utfordrer deg.  Astrid og Monica har begge danset før. Gruppen deles inn etter nivå. Instruktørene deler villig med deg. Er vi heldige, danser de også med oss på klubber i Havanna. Instruktørene  tilbyr private timer utenfor hva reisen inkluderer. Det tar 30 min med taxi til Havanna. Ønsker du reise inn til klubbene for å danse, velger du fritt hvor ofte. Det vil bli foreslått felles turer etter ønske. Retreatet bestiller taxi, betalt av den enkelte.

BILDE FRA SALSATIME

 

1 dag med Sightseeing til Havanna med lokal guide

Etter frokost henter nostalgiske fargerike biler oss med Mhais egen guide som vil vise oss severdigheter i Havanna. Dagen inkluderer felles nydelig lunsj. Etter mat er det egentid hvor du selv kan ta kulturen innover deg eller vil gå sammen med andre i gruppen. Her får du oppleve et folkeslag som viser oss noe om å leve med det vi har fått utdelt. De viser Være takknemlighet, er kreative, åpne og inkluderende selv når livet har vist dem noe annet. Dette gjør oss ydmyke. Deres varme, livsglede, stolthet og mangfold kan vanskelig beskrives. Landet tar pusten fra en og er svært rikt. Monica beskriver det som overveldende. ”Det er som om deres puls vibrerende tar deg, bare ved å sette føttene på flyplassen i Havanna”.

BILDE FRA BILENE

 

Overnatting 7 netter

Monica kom over Mhai Yoga da hun i 2017 besøkte Cuba for første gang. Menneskene som drifter stedet er nydelige, rause og inkluderende De gir deg en følelse av at du personlig er en del av deres familie. Yoga-retreatsenteret ligger ved stranden, 30 minutter utenfor Havanna. Her innkvarteres du i dobbeltrom eller enkeltrom (vi har 4 enkeltrom tilgjengelig) etter ønske. Det er god standard i forhold til hva som finnes på Cuba. Rent og deilig, bad med varmt vann og aircondition på alle rom. På vår siste kveld gir Mhai-familien oss en spesiell gave.

 

2018 inviterte Monica Astrid med seg. Sammen har de skapt noe fint og nært de ønsker dele med seg.

 

Mer info her: http://mhaiyoga.com/mhai-location/

Måltider

Hver dag serveres 3 økologiske måltider i felleskap på retreatet. Råvarer er dyrket i Mhais egen kjøkkenhage. Et levende eksempel på hvordan de skaper overflod av lite. Maten lages av kjærlighet og den ser og smaker fantastisk. De tilpasser maten etter allergener og vegetar/veganske behov. Hver morgen serveres kaffe og te før yogapraksisen. Det er lite tilgang til kiosker og butikker på Cuba. Ønsker du noe snacks i løpet av dagen ,kan det være lurt å ta dette med selv. Cubansk kaffe, te og vann er tilgjengelig gjennom dagen uten ekstra kostnad.

 

Vi gleder oss stort til å dele og å oppleve dette med deg!

 

Reisen inkluderer

 • 7 overnattinger i dobbeltrom (5 enkeltrom med en ekstra kostnad på 250 US Dollar)
 • 3 måltider om dagen (de fleste måltidene er vegetariske, to av dagene er sjømat).
 • Friskt vann på flaske, Kaffe, urtete og smoothies
 • 1 dag med Sightseeing og lunsj i Havanna
 • 2 yogaklasser daglig med kyndige lærere fra Cuba og Norge
 • 2 økter med nivåtilpasset salsaundervisning med cubanske lærere. Hver økt vare omlag 90 minutter
 • Diverse kulturelle innslag
 • Ledede meditasjoner
 • Frivillige samlinger med ulikt tema

 

Reisen

Reisen bestilles på egenhånd. Erfaring tilsier at de gunstige billettene forsvinner først.

 

Vi kan anbefale KLM vi Amsterdam. Noen har valgt å reise via Aeroflot via Moskva

 

Påmelding

Vil du å bli en av oss? For å sikre deg plass, betales et depositum på kun kr. 4.990,- ved påmelding

Restbeløp forfaller 1.oktober 2019
Restbeløp dobbeltrom: kr 10. 990,-

Restbeløp enkeltrom: kr. 12. 990,-

Reserver plass i dag:
Totalpris dobbeltrom: kr. 15. 990,-
Totalpris enkeltrom:    kr .17. 990,-

4 enkeltrom

 

Flybillett er ikke inkludert og kommer i tillegg

Flere spørsmål?

 

Reiseforsikring og vaksiner

Når tiden er inne for vaksinasjon (om du ikke allerede er vaksinert) og søknad om visum vil du motta en e-post med nødvendig informasjon fra oss.

 

Før avreise

Da reisen nærmer seg vil du motta praktisk informasjon om blant annet hva det kan være fint å pakke med seg, gunstig valuta, lommepenger (deltakere på forrige tur brukte kr 2500-3000,- på uken) og donasjonsmuligheter.

 

Monica har besøkt Cuba 2 ganger det siste året. Ved spørsmål utover gitt informasjon, kontakt Monica Tefke på terapi.veiledning@gmail.com eller 900 46 820

 

 

 

ASTRID

Astrid ble presentert for yoga da hun drev aktivt med dans.

I begynnelsen var yoga et verktøy for å puste mer i dansen og for å øke fleksibiliteten. Først da hun forstod at det var en filosofi bak asana-praksisen økte interessen hennes for yoga. Etterhvert beveget hun seg bort fra dansen der mye handlet om prestasjon, og vendte blikket innover. Gjennom yogaen har hun gått bort fra å sammenlikne seg med andre, for heller å kjenne på den deilige følelsen av å bevege seg fritt i egen kropp.

Hun startet å praktisere Astanga yoga, men da hun oppdaget Vinyasa Flow ble hun helt bergtatt. Astrid er utdannet ved Atman Yoga School og har gjennomført 200-timers lærerutdannelse i stilen Vinyasa Flow, godkjent av Yoga Alliance. For tiden holder hun på med videreutdanning for sin 500-timerssertifisering. Astrid er også utdannet personlig trener og har erfaring med å undervise privattimer i yoga, så vel som å holde nybegynnerkurs. Med henne får du oppfølging enten du er helt ny til yoga eller har praktisert i flere år.

Astrid sine timer er både energigivende Vinyasa Flow sekvenser med kreative overganger som skaper flyt og bevegelsesglede i tillegg til timer med mer fokus på å lande, løse opp i bindevev og roe nervesystemet. Hun ønsker å gjøre yogafilosofi tilgjengelig for sine studenter slik at yoga blir mer enn den fysiske praksisen vi gjør på matten.

 

MONICA

 

Monica har mer en 25 års erfaring innen bevegelse, trening, helse og undervisning.

 

Yogafilosofi og etikk kan sees å ha vært iboende i henne lenge før hun fikk kjennskap til Yogaens mangfold og virkning. Yoga har hun praktisert siden 2006.

 

Monica har fra barnealder vært genuint opptatt av mennesket, i livet og verden omkring.  Denne nysgjerrigheten bærer hun fortsatt med seg i alle mellommenneskelige møter. I prosesser innad i seg selv og til det det rundt. Spesielt er hun opptatt av hvordan vi påvirker og blir påvirket av den eller det rundt. Hun tenker at det meste skjer ”i mellomrommene”.

 

Monica kommer fra en musikalsk og aktiv familie hvor dans og musikk var en naturlig del av hverdagen. I nåtid ligger de latinske danseartene nærmest hjertet.

 

Etterhvert følte Monica på at det meste rundt og i henne var preget av prestasjon. Hvor størstedelen av aktiviteten forgikk i det mentale. Hun observerte hvordan yogaen ga henne ro, et større spillerom og blant annet lærte henne å se klarere. Hun sier selv at sin største visdom til nå har vært å våge og slippe hodet, lytte innover og la seg lede av hjertets kunnskap og innsikt.

 

Monica underviser med en visshet om at  ”the body keep the score”. I dette ligger en tanke om at kroppen minnes det opplevde. Vår oppmerksomme tilstedeværelse uansett nøytralitet bære preg av våre tidligere erfaringer fra livets mangfold. Pranayama og asanapraksis har for henne selv vært nyttige verktøy for å kunne stå stødig i eget liv.

Monicas er tydelig i sin fremtoning. Hennes klasser er preget av flyt med balanse mellom det rolige hvor fokuset er vent innover til det mer lekne. Raushet, likeverd, aksept og varme er underliggende. Hun kan overaske deg med barnlige krumspring som å bringe dansen inn i yogarommet.

 

Monica er opptatt av at yoga er for alle, uavhengig av utgangspunkt eller ståsted. Monica ser ydmykt at svarene og mulighetene ligger i en selv. Hun har lagt merke til at trygghet og opplevd kunnskap kan åpne opp for at små skritt kan lede frem til store steg for den enkelte. Hun sier selv at hun lærer vel så mye av studentene sine som de av henne.  Hun er kun heldig som blir invitert inn og blir gitt muligheten til å være med på å” åpne opp”.  ”Å bli seg selv bevisst, kan forandre den enkeltes måte å se verden på”.

 

Monica underviser alt fra ulike nivåer av Hatha og Vinyasapraksis energiske flower til det mer rolige til restorativ, medisinsk og terapeutisk yoga.

 

 • Island Yoga 200 timers lærerutdanning i Asanateknikk, Pranayama, Meditasjon, Chanting, anatomi og fysiologi, yogisk filosofi, etikk, livsstil og ulike undervisningsteknikker.Yoga_girl Rachel Brathen og Lara Heimann var hennes lærere. Godkjent av Yoga Alliance
 • 100 timer Yinlærerutdanning med fordypning i terapeutisk yoga med massasje. Lærer Ina Løvdal
 • Atman Yoga School og har gjennomført 200-timers lærerutdannelse i Vinyasa Flow and Verdic Studies. Lærer Jessica Winderl. Godkjent av Yoga Alliance
 • Elixia Nordic lærerutdannelse i Ashtanga Yoga 80 timer. Lærer Hanne Kjersem Vestre
 • Mediyogainstruktør, medisinsk forskningsbasert yoga inspirert fra Kundalini Yoga med pusten som viktigste verktøy. MediYoga Norge
 • Stress og utbrenthet videreutdanning. MediYoga Norge
 • Yogastro – instruktør, Yogastrology. Lærer Tonje Næss

Ved siden er Monica utdannet pedagog, coach, har en bachelor i Fysisk aktivitet og Idrettsvitenskap samt en master i Familieterapi . Hun har også kjennskap til dans som bevegelsesterapi.

Mest av alt er hun opptatt av å være et medmenneske

Vi gleder oss stort til å bli kjent med deg!

 

Les mer om Astrid Salthaug: https://www.facebook.com/Yoga-med-Astrid-Salthaug-229427314296600/

Les mer om Monica Tefke her: https://www.facebook.com/VedanaYoga/

 

Astrid og Monica

Reviews

Tilbakemeldinger fra tidligere retreat til Cuba med Astrid og Monica:

“Alt var en suksess! Tusen takk til Astrid og Monica for de fantastiske yogatimene ”

 

“Varmen og vennligheten som vi ble møtt med både fra dere og fra Mhai gjorde det mulig å være seg selv og bli godt kjent på kort tid. Ga nye vennskap, opplevelser, inspirasjon og energi. Godt for sliten kropp og sulten sjel! Takk!”

 

“Magisk sted og opplegg! Vil delta igjen ”

“En uforglemmelig opplevelse både med dyktige yogainstruktører, kulturen og menneskene man møter på veien”

09-16 November 2019
18+ Age
 • Departure Time
  09 November 2019
 • Return Time
  16 November 2019

Sorry, the comment form is closed at this time.